Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Home / Freguesias / Caparrosa / 3ª “MATANÇA DO PORCO À MODA ANTIGA”

3ª “MATANÇA DO PORCO À MODA ANTIGA”

Mantendo a tradição, realizou-se uma vez mais no passado Domingo dia 26 de Março no Parque de Merendas em Caparrosa, a “Matança do Porco à Moda Antiga”, uma iniciativa que conta já com a 3ª edição e foi levada a cabo pela Associação Cultural de Caparrosa – ACUCA, e que contou com a presença dos Srs. Vereadores Pedro Adão e José Carlos Coimbra em representação do Município de Tondela, bemcaparrosa1 como o Presidente da União de Freguesias de Caparrosa e Silvares Sr. Carlos Silva e outros convidados, no seu todo, cerca de duas centenas de pessoas.

O dia começou com todos os tradicionalismos associados a este evento, que tinha lugar nas famílias ano após ano, iniciando a desmancha e preparação dos primeiros petiscos do porco e o correspondente “mata-bicho”, e apesar do tempo adverso que se fez sentir, venceu o calor humano de todos os participantes, os tradicionais petiscos e
“pinga” da aldeia, que pensamos, foi do agrado de todos. As papas de vinha d’alhos e a boa sopa preparadas em panelas de ferro na fogueira, os torresmos, as morcelas e outras iguarias fizeram as delícias dos presentes. Pelo meio, foi possível também dar um “pezinho de dança”, ao som da música tradicional portuguesa produzida pelo “Duo Karl Muscaparrosa2ic”, que manteve os presentes bem animados.

O evidente interesse e satisfação demonstrado pelas pessoas que visitaram a nossa aldeia e participaram neste evento, motivam a direcção desta associação para continuar a realização do mesmo, pelo que é intenção da ACUCA realizar a 4ª edição em 2018.

O nosso bem-haja a todos.

Rui Oliveira (Presidente da Direcção da ACUCA)

Veja Tamém

RUGBY CLUBE DE TONDELA É VICE CAMPEÃO CN2

No sábado, dia 18 de maio, o Rugby Clube de Tondela deslocou-se ao estádio do …

Deixe um comentário

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *